Elit Beyaz Kuvertür Çikolata 2.5 kg, çikolatalı tatlıların yapımında sık kullanılan kakao türevidir. Elit Beyaz Kuvertür Çikolata 2.5 kg, kaplamalarda, kaplama soslarının hazırlanmasında ve çikolatalı ürünlerin hazırlanmasında kullanılmaktadır. Fildişi(sütlü), bitter (çikolatalı), meyveli, beyaz kaplamalık olarak çeşitleri bulunmaktadır.
Kullanım şekli: Kuvertür, 40-45 °C sıcaklıkta eritilir. Tekrar 25 °C civarı sıcaklığa düşürmek (temperleme) suretiyle istenilen kalıplara dökülerek muhtelif pastacılık ürünlerinde kullanıldığı gibi süslemede de kullanılması mümkündür. Temperleme işlemi yapılmadan kalıba dökülen çikolatalar kalıba yapışır kalır, ayrıca renginde soluk, beyaz dalgalanmalar olur.
15-20°C sıcaklıkta, max. %70 nemde, serin ve kuru bir yerde, kokudan ve direkt ışıktan uzakta saklanır.